frizzy hair, Φριζάρισμα Μαλλιών και Αντιμετώπιση, TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟ FRIZZ, φριζαρισμενα μαλλια,

TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟ FRIZZ

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σπαστά/σγουρά μαλλιά είναι το φριζάρισμα. Πολλοί νομίζουν ότι αυτό δεν λύνεται και γι' αυτό τα ισιώνουν, κάνουν κερατίνη, τα μαζεύουν μόνιμα και καταλήγουν απογοητευμένοι. Ωστόσο η γνώση είναι το κλειδί! Ο κυρίως λόγος φριζαρίσματος  είναι η αφυδάτωση στα μαλλια.  Υπάρχει λύση για το φριζάρισμα. Θα σας δώσουμε βασικές συμβουλές που θα σας σώσουν από το Frizz. Let’s start!

 

Φριζάρισμα Μαλλιών και Αντιμετώπιση

 

Tip Νο 1. Styling Προϊον

   Οι μπούκλες μας δυστυχώς ή ευτυχώς έχουν την ανεξαρτησία τους και για αυτό χρειαζόμαστε ένα προϊόν για να μην χάνουμε τον έλεγχο. Ανεξάρτητα από τον τύπο των μαλλιών σας  χρειαζόμαστε ένα προϊόν styling που θα μας βοηθήσει να σχηματίσουμε όμορφα τις μπούκλες και να σταθεροποιήσουμε το αποτέλεσμα. Δηλαδή σχήμα και διάρκεια! Αυτό το προϊόν λοιπόν, κάνοντας αυτά τα πράγματα, θα βοηθήσει στο φριζάρισμα.

 

  Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω url

https://mycurls.gr/search?q=styling&options%5Bprefix%5D=last

 

Tip Νο 2. Ενυδάτωση μέσω Leave in Conditioner

    Η ενυδάτωση είναι η τροφή των μαλλιών σας! Τα σγουρά μαλλιά χρειάζονται ενυδάτωση και γι' αυτό υπάρχουν προϊόντα για φριζάρισμα όπως το leave in conditioner! Στις κατηγορίες 3 και 4 είναι MUST, ωστόσο στην κατηγορία 2  μπορεί να γίνει η ενυδάτωση και μέσω του προϊόντος styling, αν η σύνθεσή του παρέχει έστω και λίγη ενυδάτωση.

 

  Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω url

https://mycurls.gr/search?q=leave+in&options%5Bprefix%5D=last

 

Tip Νο 3. Anti-Frizz Χτένες/Βούρτσες

    Είμαστε πολύ χαρούμενοι που με την πάροδο του χρόνου αρκετές εταιρείες συνειδητοποίησαν ότι τα σπαστά/σγουρά μαλλιά έχουν ιδιαίτερες ανάγκες και σε αξεσουάρ. Υπάρχουν πλέον ειδικές χτένες που βοηθούν πολύ στο Frizz. Βασικές είναι η Denman Brush, για styling που χάρη στο σχήμα της κλειδώνει την υγρασία και το αποτέλεσμα. Και η Bristle Anti-Frizz Brush για χτένισμα/ξεμπέρδεμα που χάρη στις vegan τρίχες και το σχήμα της βοηθά στο φριζάρισμα και στη μείωση του σπάσιμος των μαλλιών.

 

  Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω url

https://mycurls.gr/search?q=anti+frizz&options%5Bprefix%5D=last

 

Tip Νο. 4. Φυσούνα

    Μερικοί άνθρωποι δεν προτιμούν την φυσούνα και αφήνουν τα μαλλιά τους να στεγνώσουν φυσικά, κάτι που είναι απολύτως αποδεκτό. Αλλά αν θέλουμε να μειώσουμε το φριζάρισμα, χρειαζόμαστε σίγουρα μία καλή φυσούνα. Είναι σημαντικό να επιλέξουμε τη σωστή φυσούνα, ώστε να ελέγχει το φριζάρισμα και να μειώνει τις ανεπιθύμητες παρενέργειες του στεγνώματος με πιστολάκι.

 

  Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω url

https://mycurls.gr/products/hair-silicone-diffuser?_pos=1&_psq=%CF%86%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%8D&_ss=e&_v=1.0

 

Tip Νο. 5. Πετσέτα Μικροϊνών

   Και αφού είμαστε ακόμα στα αξεσουάρ, εσύ έχεις πετσέτα μικροϊνών; Χάρη στα υλικά της, η πετσέτα μικροϊνών είναι πολύ φιλική προς τα μαλλιά, απορροφά πιο γρήγορα το νερό, προστατεύει τα μαλλιά από το φριζάρισμα και το σπάσιμο και δεν τα μπερδεύει. Μπορείς επίσης να την βάλεις στα μαλλιά σου  μετά την εφαρμογή των προϊόντων σου και να την αφήσεις να κάνει τα μαγικά της.

 

  Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω url

https://mycurls.gr/products/microfiber-petseta?_pos=1&_psq=%CF%80%CE%B5%CF%84&_ss=e&_v=1.0

 

Tip Νο. 6. Σατέν Αξεσουάρ

   Η τελευταία μας συμβουλή για μπούκλες είναι να προστατεύουμε τα μαλλιά μας ενώ κοιμόμαστε. Η τριβή στο μαξιλάρι κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να καταστρέψει όλη τη ρουτίνα που κάναμε. Για αυτό χρειαζόμαστε μια σατέν μαξιλαροθήκη ή σκουφάκι. Ιδανικά και τα δύο φυσικά! Έτσι πετυχαίνουμε πολύ λιγότερο φριζάρισμα και άρα μεγαλύτερη διάρκεια στις μπούκλες μας.

 

Tip Νο. 7. Νερό

 

Και αφού η κύρια αιτία του frizz είναι η αφυδάτωση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σώμα μας αντιδρά και έχει βασικές ανάγκες. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να πίνουμε αρκετό νερό και να γίνει και αυτό μία ρουτίνα.



  Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω url

https://mycurls.gr/search?q=%CF%83%CE%B1%CF%84&options%5Bprefix%5D=last

 

  Γενικά υπάρχουν σειρές προϊόντων που ειδικεύονται στο φριζάρισμα και εμπεριέχουν και  shampoo και conditioner για φριζαρισμα. Αν ξεκινήσεις λοιπόν να ενσωματώνεις και εσύ σιγά σιγά αυτές τις συνήθειες στην ρουτίνα σου, σίγουρα θα δεις διαφορά στο Frizz!

 

Με αγαπη

Marelda 

Μέλος του MyCurls CurlyTalk

Επιστροφή στο ιστολόγιο