Πώς να ξεκινήσω σωστά curly ρουτίνα. how to start a curly routine

Πώς να ξεκινήσω σωστά curly ρουτίνα.

Όπως και στα περισσότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι εύκολο να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο και πρωτόγνωρο για σένα. Αυτό το κάτι καινούργιο θα μπορούσε να είναι και μια σωστή ρουτίνα για τα σγουρά μαλλιά σου, ειδικά αν δεν έχεις ασχοληθεί με αυτό πιο πριν. Αν λοιπόν έχεις πάρει αυτή την απόφαση να τα φροντίζεις σωστά για να αναδείξεις τις μπούκλες σου όσο καλύτερα γίνεται αυτό το άρθρο είναι για σένα! Θα σε βοηθήσουμε με 6 βασικά βήματα να ξεκινήσεις μία σωστή ρουτίνα για σγουρά μαλλιά. Πάμε να ξεκινήσουμε!

      1.Θα πρεπει να ξερεις τον τύπο Μαλλιών σου.

Πολύ βασικό είναι να γνωρίζεις τι τύπο σγουρών μαλλιών έχεις. Είμαι σίγουρη ότι για να ξεκίνησες να διαβάσεις  αυτό το άρθρο έχεις σγουρά μαλλιά! Αλλά ξέρεις και σε ποια κατηγορία και υποκατηγορία ανήκεις; Είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζεις. Γνωρίζοντας ακριβώς σε ποια κατηγορία ανήκεις μπορείς να μάθεις και τις ανάγκες που έχουν τα μαλλιά σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να επιλέξεις τα προϊόντα ακόμα καλύτερα, διότι μπορεί αυτό που λειτουργεί για άφρο, ή σε μπούκλες να μην ταιριάξει απαραίτητα και σε σπαστά. Οπότε γνωρίζοντας τον τύπο μαλλιών θα σε βοηθήσει να επιλέξεις τα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά σένα.

  1.  Επέλεξε σαμπουάν για σγουρά μαλλιά και με ποιοτικά συστατικά.

Το σαμπουάν είναι κάτι που πολλοί από μας το παραμελούμε απο την άποψη ότι δεν θα επενδύσουμε στο να πάρουμε ένα καλο. Κάποτε σκεφτόμουν και εγώ έτσι, έπαιρνα ότι ήταν σε προσφορά, που να ξερα!  Και όμως το σαμπουάν μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στα μαλλιά μας. Ένα μη ποιοτικό σαμπουάν μπορεί να είναι ο λόγος για ξηροδερμία, λιπαρότητα, αφυδάτωση, τριχόπτωση και πολλά άλλα. Κάποτε έχανα πολλα μαλλια στο λούσιμο και ηταν και παρα πολυ αφυδατωμενα μετά. Η πρώτη αλλαγή που έκανα στη ρουτίνα μου ήταν να πάρω ένα σαμπουάν για σγουρά μαλλιά και είδα αμέσως διαφορά. Το σωστό σαμπουάν είναι must! Στα παρακάτω links Θα βρείτε δύο αγαπημένα μου που ταιριάζουν στους περισσότερους.

Jamaican Black Castor Oil Strengthen & Restore Shampoo 384ml

Πως να επιλέξετε το σωστο σαμπουαν;

Εκτός από το ότι  θα πρέπει να γνωρίζεις τον τύπο μαλλιών σου για να επιλέξεις το κατάλληλο σαμπουάν, είναι πολύ σημαντικό να ρίχνεις και μια ματιά στα συστατικά του προϊόντος. Είναι καλύτερο να επιλέξεις μια φόρμουλα που έχει δημιουργηθεί ειδικά για σγουρά και χωρίς θειικά άλατα. Είναι απαραίτητο για να μην αφυδατωνονται οι μπούκλες και για να κλειδώσεις την υγρασία.

  1. Λούσιμο. 

Τα περισσότερα σγουρά μαλλιά είναι από τη φύση τους αφυδατωμένα και δεν λαδώνουν εύκολα με αποτέλεσμα το πολύ συχνό λούσιμο να τα αφυδατώνει ακόμα περισσότερο, διότι το σαμπουάν εξουδετερώνει αυτά τα λίγα έλαια που προσπαθούν να ενυδατώνουν το τριχωτό της κεφαλής και να θρέψουν τα μαλλιά μας. Προτείνουμε λοιπόν να λούζεσαι μία φορά τη βδομάδα κι αν χρειαστεί να το κάνεις δεύτερη προτίμησε να κάνεις Cowash. Cowash είναι ειδικά κοντισιονερ για λούσιμο με καθαριστικές ιδιότητες. 

Πιστεύεις ότι με το συχνό λούσιμο όμως ανανεώνεις τις μπούκλες σου; Είναι λάθος αυτό! γιατί παράλληλα τα ξεραίνεις. Αν θέλεις να ανανεώσεις τις μπούκλες σου, προτίμησε να το κάνεις με ένα refresher spray


Προτεινόμενο Cowash και refresher spray. 


Coconut Cowash 454ml

Wake Up! Refresher 118ml

  1. Διατήρησε την Ενυδάτωση στα μαλλιά σου.

Η ενυδάτωση είναι τα πάντα για να διατηρήσεις τα σγουρά μαλλιά προστατευμένα από το φριζάρισμα, το σπάσιμο και τα μπερδέματα. Μπορείς να καταφέρεις να έχεις ενυδάτωση στα μαλλιά σου: 


Με τα σωστά προϊόντα. Όπως το σαμπουάν, το σωστό conditioner ή μάσκα είναι εξίσου σημαντικά. Αν τα μαλλιά σου ανήκουν στην κατηγορία 3- 4 τοτε χρειάζεσαι και ενα leave-in conditioner, διαφορετικά εφάρμοσε ένα refresher spray όσες φορές χρειαστεί. Εννοείται ότι δεν πρέπει να λείπει από τη λίστα των προϊόντων σου και ένα προϊόν για στάιλινγκ, είτε αυτό είναι σε μορφή τζελ ή μους ή κρέμα φορμαρίσματος ανάλογα με τι σου ταιριάζει καλύτερα. Θα πρέπει να προσέξεις όμως να αναγράφεται στην συσκευασία ότι δεν το έχει θειικά  άλατα.


Με αξεσουαρ. Η λέξη κλειδί για διατήρηση της Ενυδάτωσης την επόμενη μέρα είναι “Saten”. Εφάρμοσε ένα Σατινέ μπονέτ στο κεφάλι σου κατά διάρκεια του ύπνου αυτό θα βοηθήσει να διατηρήσεις όλα τα προϊόντα στα μαλλιά σου χωρίς να απορροφηθούν από την κλασική μαξιλαροθήκη. Το επόμενο πρωί οι μπούκλες, θα είναι ακόμα στη θέση τους και θα είναι  ενυδατωμένες. Αν για κάποιο λόγο δεν προτιμάς το σκουφάκι, υπάρχει εναλλακτική λύση που είναι σατινέ μαξιλαροθήκη. Εμείς προτείνουμε να έχεις και τα δύο για κάθε ενδεχόμενο ώστε αν σου φύγει το σκουφάκι στον ύπνο να σε προφυλάξει η μαξιλαροθήκη.

  1. Πειραματίσου με αξεσουαρ στα μαλλια σου.

Μην μπεις στον πειρασμό να τα ισιώσεις επειδή η Μπούκλα δεν έκατσε καλά. Tο ξεκίνημα του curly routine σημαίνει και αποτοξίνωση από το ψαλίδι και το ίσιωμα. Για εκείνες τις μέρες λοιπόν που δεν σου αρεσουν τα μαλλιά σου μάθε να κάνεις 2-3 χτενίσματα με αξεσουάρ για τα μαλλιά και να ανανεώσεις έτσι το look σου!  Στα παρακάτω TikTok έχουμε τρεις προτάσεις για σένα.

Tiktok hair styles ideas

  1. Δοκιμασε διάφορες θεραπείες. 

Εκτός από την καθημερινή σου ρουτίνα υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ενισχύσεις το αποτέλεσμα σου. Μια καλή θεραπεία μέσα στο μήνα δεν βλάπτει! μόνο οφέλη θα σου αποφέρει. Για παράδειγμα μια καλή θεραπεία μέσα στο μήνα μπορεί να σου ζωντανέψει το χρώμα των μαλλιών σου, να ελαττώσει  την ψαλίδα και να θρέψει την τρίχα σου για αρκετό χρονικό διάστημα. 


Πως να κάνεις θεραπείες μόνος σου. 

Δοκίμασε να κάνεις θεραπείες βάζοντας διάφορα λάδια που θα βοηθήσουν το τριχωτό της κεφαλής σου, στη συνέχεια τύλιξε τα σε μία ζελατίνα ώστε να βοηθήσει να απορροφηθούν καλύτερα από το πορώδες των μαλλιών σου. Και τέλος ξέπλυνε τα μαλλιά σου, μετά από κάποιες ώρες ή το επόμενο πρωί. Ένα από τα αγαπημένα μας λάδια για αυτή την χρήση είναι το YARI 36IN1 όπου περιέχει 36 λάδια που ωφελούν τα μαλλιά σε ένα μπουκάλι! Τι πιο εξυπηρετικό!.

 

Κάτι ακόμη και απο μενα που έλπιζω να σας βοηθήσει.

 Με βοηθάει να παρομοιάζω τα μαλλιά μου σαν φυτό! Για παράδειγμα στο σπίτι έχω μία Στερλιτσα, Όταν την πήρα ρώτησα τι χρειάζεται να ξέρω για να την φροντίζω σωστά, και προσπαθησα  να εφαρμόσω τις σωστές οδηγίες. Γενικά είναι εύκολο φυτό θέλει πότισμα 1 φορά την εβδομάδα και καλό καιρό κυρίως ήλιο. Μερικές φορές κάτι πάει λάθος και το καταλαβαίνω από τα φύλλα της όμως ψάχνω λύση. Αυτό που μπορεί να την επηρεάζει κυρίως είναι εξωτερικοί παράγοντες, όπως οι καιρικές συνθήκες, οπότε θα πρέπει να της αλλάξω θέση. Μια μέρα είχε καύσωνα και την είχα αφήσει έξω και ξεράθηκε όλη!  Στεναχωρήθηκα γιατί έπρεπε να πετάξω όλα τα φύλλα της.  Σκέφτηκα  να την πετάξω γιατι δεν έχει νόημα,  αφού δεν έμεινε τίποτα από το φυτό. Η γιαγιά μου μπήκε στο ίντερνετ και διάβασε για οδηγίες όποτε μαζί της αλλάξαμε το χώμα και ξεκίνησα να την ποτίζω ξανά κανονικά. Έβγαλε ένα καταπράσινο φύλλο μετά από περίπου ένα μήνα. Χάρηκα τόσο πολύ για αυτό το αποτέλεσμα. Η Στερλιτσια μετά από περίπου 7 χρονια βγάζει πολύ όμορφα λουλούδια με εξωτικά χρώματα, αλλά χρειάζεται να κάνεις υπομονή 7 χρόνια για να το δεις το αποτέλεσμα, όμως αξίζει. Όπως η Στερλίτσα έτσι και τα μαλλιά μας χρειάζονται σωστή φροντίδα, που αν το σκεφτείς και το εφαρμόσεις στη ρουτίνα σου δεν είναι και κάτι δύσκολο! Λούσιμο μία φορά την εβδομάδα με τα σωστά προϊόντα και υπομονή. Προσπάθησε να περνάς καλά, να τρως σωστά να πίνεις νερό, να μην ασχολείσαι όλη την ώρα με τα μαλλιά σου, για παράδειγμα να μην βιάζεσαι να δεις αποτελεσματα, ποσο εχουν βελτιωθει και μακρύνει, μην τα συγκρινεις με τα μαλλιά άλλων, καθε ενας απο μας είναι διαφορετικός. Χρειάζεται επίσης να αποβάλλεις όλους τους εξωτερικούς παράγοντες που δε θα σου κάνουν καλό στην υγεία σου όπως είναι το στρες και το άγχος, δυστυχώς τα μαλλιά μας τα αντιλαμβάνονται και αυτά. Χρειάζεται υπομονή, αγάπη, σωστό περιβάλλον, και φροντίδα και τα όμορφα αποτελέσματα έρχονται. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σου φάνηκε ενδιαφέρον και να σε βοηθήσει να μπεις δυναμικά σε μια σωστη curly ρουτίνα. Τα λέμε στο επόμενο!.

 

Με αγάπη

Ειρήνη Ουκ.

Μέλος του MyCurls CurlyTalk

Επιστροφή στο ιστολόγιο